Rapport energiescan online

In één van mijn vorige blogs beschrijf ik onze 10 maatregelen van energie duurzaam. Ik gaf toen al aan om terug te komen met meer informatie over hoe wij tot deze maatregelen gekomen zijn. Het is er tijd voor. Tijd om het rapport te delen.

Van het weekend kwam een goede vriend uit mijn geboortedorp spontaan met zijn dochtertje langs bij het huis. Hij leest de blogjes en wilde het wel eens met eigen ogen zien. Superleuk. Ik leidde hem rond door het huis en vertelde honderduit over allerlei duurzaamheidsdingetjes en architectonische puntjes van Duiker. Toen vroeg hij mij ineens: ‘Hoe weet jij dit allemaal? Met al die energiebesparende dingen. Daar heb jij toch eigenlijk helemaal geen verstand van?’ Klopt. Helemaal. Ik heb veel gegoogeld en wij hebben de energiescan laten opstellen. Een belangrijke bron van inspiratie.

Energiescan

Al speurend door allerlei Haagse websites over duurzaamheid kwam ik de mogelijkheid tegen om een energiescan uit te voeren. De gemeente heeft een aantal partijen in de hand genomen die voor bewoners gratis een energiescan uitvoeren.

Gratis energiescan

Met de gratis energiescan krijgt u inzicht in maatregelen die u kunt nemen om uw woning in optimale staat, comfortabeler en energiezuiniger te maken. Een onafhankelijke adviseur komt bij u langs om uw huis te bekijken. Het bezoek duurt ongeveer 2 uur. Daarna krijgt u een uitgebreid verslag met mogelijkheden zodat u zelf op zoek kunt naar een partij voor het duurzaam onderhoud.

https://www.denhaag.nl/home/bewoners/wonen-en-bouwen/to/Duurzaam-woningonderhoud.htm

We bleken er vroeg bij te zijn. biq architecten heeft voor ons de energiescan uitgevoerd. Wij waren de eerste voor hun die op basis van de deal met de gemeente een gratis energiescan kregen. Nog voordat wij officieel de sleutel van de woning hadden liepen architect Rick Wessels en ik op 9 februari door onze nieuwe woning. Nog niet wetende wat ons allemaal te wachten stond praatte Rick mij bij over de verschillende mogelijkheden. Het was een zeer prettig gesprek.

Alle opties lagen voor ons open. En ik was nog redelijk onwetend over wat handig is om te doen, wat het allemaal kost en wat het ons allemaal gaat opleveren. Een zet de goede richting op was zeer gewenst. Het rapport bleek de basis voor alle te nemen maatregelen. Hieronder de belangrijkste getallen uit het rapport.

Met toestemming van biq architecten kunnen wij op onze website het gehele rapport plaatsen. Doe er je voordeel mee! Klik op onderstaande link.

LdC142 quickscan Biq Energiescan

Mocht de Energiescan tot vragen of reacties leiden, schrijf dan een reactie hieronder. Wij zijn er benieuwd naar.

 

Geef een reactie